not so sunny today.

sunny california? inte idag i alla fall. vaknade precis och tyckte att nått va fel och efter att jag tänkt några minuter så insåg jag att felet va utanför mitt fönster! solen lyste inte in!? nej inte konstigt då de är ett stort molntäcke och har regnat massa i natt. något arg jag blev då, jag som hade tänkt sola heeeela dagen.

sjukt vad kräsen och bekväm man blir härborta haha. EN dag utan sol liksom?
men jag lägger upp lite bilder från tidigare soldagar så jag blir lite glad. pusssålänge














segdag.

nu har emelie kommit & varit här i några timmar :) vi har suttit & pratat om allt mellan himmel och jord och så har vi lagat tacos, sjuuuukt gott! speciellt om man jämför med min soppa som jag har ätit i hundra år ( okej 5 dagar men de kändes som en evighet).
Nu har hennes boyfriend kommit så jag håller mig på mitt rum en stund, funderar på att gå över till susanne & frida men är fortfarande lite hangover/trött efter gårdagen så blir kanske att nöta någon serie och sova länge länge.

imorgon ska jag sola och så ska vi gå till våran favoritbar här i området där det bara hänger massa UCLA studenter! yey.

see you.


karin kan du slänga ihop två sånna här och skicka till mig? skulle göra mig väldigt glad ;)




hollywood.

hallå. sorry för dålig uppdatering.

dieten sket sig igår och då menar jag bokstavligen sket sig. så köpte dunder medicin och sen va de bra igen men både jag och susanne gav upp dieten igår. palla verkligen inte svälta mig mer och så ville vi dricka vin då det va julia & josefins sista kväll här i LA igår.

vi avslutade deras sista kväll på playhouse och det va kul men kunde varit roligare! jag kommer sakna mina två blondisar.

idag kommer min roomie emelie hit, det ska bli superkul att träffa henne för första gången :) så nu måste jag städa lite hihi.

ikväll blir det nog en lugn filmkväll känns det som, är skapligt seg idag. men ska nog lägga mig några timmar i solen först.

hoppas det är varmt och skönt hemma i sverige ;) puss&kram

update: under dessa diet dagar så har jag gått ner 2-3 kg och sen jag kom hit till LA ungefär 7-8 kg så jag är rätt stolt ändå ;)


chill!



just nu så chillar jag med julia & josefin. ikväll ska vi äta hejdåmiddag och gå ut. eftersom det är dag 5 idag så får jag äta 6 tomater och 340 gram kött så blir att bara äta kött på restaurangen ikväll. det börjar bli sjuuuuukt jobbigt nu. jag vill ha glass & marabou choklad NU.


älskade lars.

jag måste ju på nått sätt få lite sverigekänsla over here så vad är inte bättre än att lyssna på lite lars winnerbäck? det är exakt vad jag har gjort de senaste dagarna och jag tror nog aldrig jag kommer tröttna på den karln. alla & då menar jag ALLA hans låtar är sjukt rörande och bra.  

ur en av mina favoriter;

Jag har nog lärt mig att gå hem
På alla sätt, från alla ställen
ensam bortåt vägen
Jag har en trogen gammal vän
som väntar mig om kvällen
som ställer upp i alla lägen

Som en apa på min rygg
som ett spöke i min hjärna
som jag aldrig riktigt kommer undan

Du har så underbara ord
Du kan le så att jag smälter
Du kan ge så jag tar åt mig
Jag skulle gärna ha ditt mod

Jag skulle gärna ha din kärlek
men jag vänder här, förlåt mig

Och om du saknar mig ibland
så kan du släcka alla lampor
för jag finns nånstans i mörkret

Men nu ringer telefonen
Det är dags för mig att gå
Det är nån som vill att jag ska komma hem
Det är min gamla vän demonen
I sin tysta, mörka vrå
Hejdå! Vi kanske ses nångång igen

Du kan väl ringa mig ibland
Jag pratar gärna sönder
alla torra, gråa nätter

Jag är så rädd att komma fram
nån annanstans, å' jag samlar
på tur- och retur-biljetter

Jag vill ha fria vägar ut
Jag vill ha kakan som jag äter
kvar på bordet hela långa livet


till mina tjejer

till hannah, hanna, zara & elina

detta godis önskar jag mig av er när ni kommer:

- lysmelk
- sura colanappar
- majsbollar (ljus & vit choklad)
- gula sura läppar
- daim
- sura persikor (finns hos kf)
- GEISHA
- sura röda flaskor
- lakrits balkar
- neutrala colaflaskor

en jättepåse önskar jag mig, då jag inte ska äta nå godis förrän ni kommer! fixar ni det är ni söta? självklart får ni dollar när ni kommer. saknar & älskar er ♥


dag 4.

idag får jag äta 7-8 bananer + soppan (såklart).

klockan är 14.30 här och jag har redan ätit 5 bananer och ingen soppa. jag vill verkligen inte ha den där skitsoppan, den är äcklig nu! men jag antar att jag får pina i mig den, för hittills har jag gått ner 2-3 kg sen i måndags så jag ska vara glad och positiv från och med nu.

väntar just nu på att julia&josefin ska ringa så jag vet vart jag ska möta upp dom :)
lägger in tre bilder sålnge. puss






jag ångra mig.

kände mig tvungen att lägga upp denna fula bild på denna eeeeextremt fula kille.




helt sinnesjukt.

jag har varit på bio med susanne & lina vilket va mycket trevligt. vi såg no strings attached med ashton kutcher & natalie portman. killen duger ju i krig. utan tvekan! mah gaaad.
men nu till det helt sinnesjuka!!! eftersom jag går på diet just nu och bara får äta frukt, grönsaker & soppa idag så satt jag där på bion med enbart en vattenflaska. hur grym är jag inte? känns som att jag kan klara av allt just nu. så därför belönade jag mig med två behåar från victoria secrets!

laddar min kamera just nu, så tyvärr inga bilder i detta inlägg. puss

dag 3.

idag är det dag 3 på dieten vilket betyder att idag får vi äta hur mycket soppa, grönsaker & frukt vi vill:) yey! tacka vet jag frukten. soppan är verkligen inge rolig längre!
det tar emot jävligt mycket idag. det enda jag tänker på är choklad, kladdkaka, chips & glass. men jag står emot! I'm strong enough!

men dock så har jag knappt någon ork att göra något, har legat och slöat hela dagen, men ska nog ta mig i kragen nu och hitta på nått skoj!

jag vill att det ska bli den 9e febrari NU. för då kommer mina älsklingar hit <3


bildbomb.












santa monica!



mot santa monica!

dag 2.

jag överlevde dag 1 helt galant men jag tror att jag kommer spy på den där soppan inom några dagar! haha. men längre fram i veckan så får man äta kött också så tro mig när jag säger att jag längtar dit!

idag är det bara grönsaker + soppan. så jag har ätit två morötter till frukost nu och jag har svin ont i huvudet. vet inte om det beror på dieten eller på min jävla förkylning.

men ska ta och hälla i mig sjutton liter vatten nu och se om jag blir bättre! puss


trotsålder.

jag trotsade min förkylning igår & följde med susanne till beverly center för några timmars shoppping och jag kom hem med detta :



ett par converse
2 par steve madden skor
1 väska
1 cardigan
1 t-shirt
1 par mjukisbyxor
2 duschcremer

allt för ca 1300 :-


kommer snart ett inlägg om dag 2 i dieten.


just now.

nu kokar soppan & det ser faktiskt riktigt gott ut!




dag 1.

jaha trots att min förkylning inte ger med sig så ska jag och susanne börja med diet idag. bantarsoppan kallas den. yey va kul det låter. inte. menmen nu ska jag ge mig fan på det här, det är bara en vecka & man ska gå ner mellan 4-7 kg och rensa hela kroppen.

så dag 1: idag får vi äte hur mycket frukt vi vill (ej banan) + hur mycket vi vill av soppan.

tänkte att jag skriver varje dag vad som gäller & sen hur mycket jag gått ner/ upp(?!) på måndag.
här är receptet på soppan i alla fall:

6 stora lökar
1 medelstort vitkålshuvud
4 morötter
1 st stjälk selleri
2 gröna paprikor
2 burkar krossade tomater
2 burkar löksoppa (eller 1 påse)
3 st buljongtärningar
svartpeppar
(vitlök)
(Soja)

Gör så här:
Skär alla grönsakerna i bitar och täck med vatten. Häll i resten av ingredienserna och koka i en timme.

önska mig lycka till!


jag ger upp.

nu pallar jag inte vara sjuk längre. de suger verkligen i detta soliga land. hemma är det skönt att krypa ner under täcket & kolla på film när det är kallt & burrigt men ni förstår inte hur mycket det tar emot att ligga i sängen när det är 25 grader och sol ute på dagarna. och i den här staden? de finns ju så sjukt mycket som jag vill göra men som jag inte kan för de skulle jag gå utanför dörrarna just nu så skulle jag för det första skrämma livet ur folk och för de andra så skulle jag bara få höra folk säga "bless you darling", "bless you", "bless you sweetheart" för jag nyser hela jäkla tiden. har säkert nyst sju miljarder gånger idag.

jaja nog med klagandet, här är iaf ringarna jag köpte idag! fina va?
 SANNA! du måste komma hit snart för du skulle älska shoppingen!


sunday.



fortfarande jätteförkyld! men hängde iaf med tjejorna till en söndagsmarknad med masssa vintage grejjer & snygga ringar. köpte två ringar som jag ska ta kort på så fort jag pallar resa mig från sängen. nu blire mera O.C säsong 1.

idag får jag moffa.

idag får jag moffa glass, choklad, chips & cola. vet ni varför? JAG HAR FEBER & HOSTA! Hur kul är det en lördag med strålande sol? har inte rört mig från sängen idag (om man inte räknar med promenaden till ralphs för att införskaffa ovanstående onyttigheter)

och susanne är underbar! hon står just nu i köket & lagar bakad potatis till oss :) det gillas!

tänker inte lägga upp en bild på mig idag för då tror jag ni skulle få men för livet. puss!

malibu.

hej hallå! allt är bra härborta! förrutom att jag börjar bli lite sjuk tror jag :/ halsont och ont i huvudet. tror det beror på att det är jättevarmt på dagarna och kallt på kvällarna/nätterna + andra bakterier. menmen nog med klagandet.

idag har vi varit till malibu och solat, det va asfint! dock är vi nästan ensamma på stränderna här då amerikanarna tycker det är kallt! (?) men några surfare va det minsan som trotsade det kalla vattnet!

puss!

btw! jag längtar ihjäl mig tills mina flickor kommer <3

ROADTRIP!

tjo. idag har jag, julia, dina & josefin varit på en lite roadtrip :) först så åkte vi ner till venice som ligger nedanför Santa Monica. Det är precis som i Venedig med massa floder som ringlar sig genom "staden". Runt floderna är det massa söta & ascoola hus. Men det finns en heldel mysko folk i venice och det märkte vi på den berömda beachwalken. Bland stånden med solglasögon & smycken så står det folk med stora skyltar som lyder: "The Doctor is in--->. Medical marijuana!" helt sjukt stört.
Sen fanns det även en freakshow man kunde gå på om man ville, den skulle innehålla konstiga djur, t.e.x en hund med 5 ben. Han som promotade showen stod utanför med två sköldpaddor med två huvuden & fyra ben.

Sen så har de även sitt berömda utomhusgym & sin fina strand!
Det va riktigt kul att gå där faktiskt men som sagt det finns en hel del konstiga människor!

Efter Venice så åkte vi in till L.A igen och kom lagom till solnedgången upp till griffith park observatorium. Det va riktigt häftigt, man såg ut över heeeela staden! och SANNA, jag har nu äntligen sett skylten och tagit ett kort på den åt dig.

Strax så kommer susanne hit, vi ska ha CSI maraton :)
Imorgon blir det nog en trip till Malibu!

sist men absolut inte minst måste jag säga att Jossan är grym som klarar av att köra här!








sunshine











längre inägg kommer ikväll!


walk of fame

hej! mötet med studievägledaren gick bra, har fått rätt bra kurser men tycker att systemet är asknäppt! men kan berätta närmre om det i ett annat inlägg.

efter mötet följde susanne med hem till mig och vi la oss på taket & sola i några timmar, sjukt skönt! det va ca 25 grader idag ;) ungefär som i sverige eller?

några timmar & några lager med solkräm senare så drog vi oss ut i området för att hitta en buss in till hollywood boulevard. vi tänkte att det va dags att se dom där berömda stjärnorna på marken, efter ca en timme så kom vi iaf fram och herregud vad annorlunda det va mot hur man föreställt sig!

det va inte ett dugg glammigt, mest skabbigt med massa uteliggare & skräpiga gator! men men det är iaf en upplevelse i sig! så vi åt lite mat och kikade runt på alla elvis, MJ & batman kopior som vill att man ska ta kort med dom (såklart mot pengar) innan vi tog bussen hem igen.

så nu sitter vi här och har tagit ett glas vin & sminkat oss lite :) vi ska nämligen träffa några killar & tjejer som vi träffat via skolan på en bar här i området :) så det ska bli en trevlig kväll

imorgon så ska vi åka till venice beach på en guidad tur :) men berättar mer om den imorgon! puss & kram










but you'r long gone.

vet ni vet ni vet ni?
igår så va jag och susanne ute och promenerade på stranden och så mitt i en konversation så tittar jag ut mot havet och ser DELFINER! jag & susanne vart helt till oss, det va supermånga och ashäftigt att se! men självklart så hade ingen av oss med sig kamera :/ såå jag tror jag måste köpa en digitalkamera härborta för jag vill/orkar inte ta med mig systemkameran överallt.

så det måste jag fixa mig en! men nu måste jag fixa till mig själv för snart ska jag till skolan på vägledning, sen blir det nog att lägga sig på taket & sola!

slänger upp lite bilder från min & susannes dag igår :)






goood morning!

godmorgon! klockan är 09.30 här och jag har dragit på mig träningskläder och packat väskan för strax så ska jag ta bussen ner till santa monica för en löprunda på stranden med susanne :) efter det så ska vi sola lite och sen mot eftermiddagen strosa runt i affärer där nere, så sjukt fint där:)

tar med mig kameran så bilder kommer ikväll! 
 
PUSS&KRAM


CSI!

för första gången i mitt liv har jag äntligen fixat naglarna! har inte kunnat haft det de senaste åren eftersom jag jobbat med att plcoka varor och då skulle alla ändå bara gå av! men nu så är dom superfina :) M E E N! jag har liiiite svårt att skriva på datan, skriva sms, ta ut linserna osv osv osv haha. men vill man vara fin får man lida pin!

nu ska jag ta och kika på massa csi avsnitt från säsong 1, jag älskar sånna serier!

p&k



sola sola sola!

hej allihop:) det har varit en jättetrevlig helg här på andra sidan jorden! jag, susanne, julia & josefine har försökt oss på nattlivet i hollywood och det har varit kul. lugnt men roligt, vi har varit hemma runt 03 båda kvällarna!

det är jättefint väder här just nu, har varit ungefär 23 grader & sol hela veckan :) så nu ska jag försöka få lite färg!

I veckan så ska vi åka upp till griffith park som ligger nära hollywood skylten, så man ser ut över hela L.A så kan man hajka där i närheten också, så det ska bli jättekul :)

på tisdag har jag även möte med en studievägledare som ska hjälpa en att få de kurser man vill ha & behöver ha om man vill transfa till ett universitet:)

jag saknar alla därhemma och önskar att alla kunde komma och se hur häftig den här staden är :)

puss&kram


godmorgon!

det av svinkul igår, synd bara att dom stänger 02.00 här? helt sinnesjukt tycker jag, det är ju fan precis som i vässan? men det är oftast sjukt mkt efterfester!

glömde skriva  igår att det gick jättebra på mitt engelska & matte test :) fick det bästa på engelskan och matten va helt okej för att inte ha pluggat på några år!

idag är det jättefint väder så nu ska det solas! puss&kram


party in hollywood!



blir en kväll med dessa tjejer + susanne


OH MY GOOD!

första seminariet gick jättebra, träffade massa trevliga männsikor, till största del svenskar men tog sällis med en korean hem på bussen. Våra konversationer va ungefär såhär:

Jag; So for how long have you been here?
Han: Me bee here for eigth months
Jag: Okey, so you've been here for eight months?
Han: YES YES!
Jag: Okej, what have you been doing during that time?
Han: Eh, eh, eh, eh, me don't know how say, eh, eh, ah! english studies!

hahaha! men men det är bra att han övar :)

imorgon har jag två test, engelska & matte. me don't like, haha.

Här är två bilder på de affärer som jag, när jag blir rik, ska shoppa loss i!




it's amzing!

Klockan är 05.30 här och jag är svin nervös! Första seminariet idag, hjääälp!

Igår va jag till skolan för check-in så har iaf sett skolan och den är huuur stor som helst, gick vilse sjutton gånger inna jag hittade rätt! men den är jättefin :)

Jag träffde ju två tjejer på flygplatsen i Chicago, Julia & Josefin, som jag har lekt med här dom två första dagarna. Dom är supersöta & snälla :) Så efter att jag varit på skolan igår så åkte vi ner till Santa Monica Pier och strosade. Verkligen sjukt fint!

Har även varit och storhandlat på Ralphs, som är som Ica ungefär, men jag fattar typ noll! haha dom har så mycket sjuka varor & det finns miljarder olika färdigmatsrätter. men fick med mig lite köttfärs, pasta, tonfisk osv iaf, så nu gäller det bara att jag vågar mig på den läskiga spisen som vi har. den ser ut som ett monster och eftersom det är gas så är jag livrädd, haha!

Det va jättefint väder igår, strålande sol och ungefär 20 grader, i likeeeee!

Men nu ska jag hoppa in i duschen så mitt hår inte behöver lida mer. SO LONG!








I´m in L.A baby

Nu är jag framme, upp-packad, trött, hungrig, förväntansfull och samtidigt full med energi, konstig kombo? men men, lägenheten är huuuur fin som helst, ska försöka slänga upp några kort på den någon dag.

Flygresan gick jätte bra och jag är glad att jag träffade två söta tjejer från Sverige på flygplatsen i Chicago annars hade jag nog aldrig hittat mig fram till rätt gate! sjukt sjukt sjukt stort.

Kom till lägenheten runt 20.00 (amerikansk tid) igår kväll, somnade kanske runt nio och vaknade imorse klockan 04.00!? hur pigg som helst. hjärnan blir helknäpp av att flyga till andra sidan jorden.

Idag har jag hunnit gått till Ralphs (typ som Ica) och handlat mat, skypat med familjen, Hannah & Karin. mycket trevligt! Snart ska jag gå och kika upp vart jag ska ta bussen till skolan imorgon :) ska bli superskoj!

i den här bloggen lovar jag bättre uppdatering än mina tidigare. om jag är dålig kan ni vell skälla på mig?


1

hi testing testing

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0