köttbulle.



köttbullar, potatismos, gräddsås & lingonsylt!

jag och emelie åkte ca 2 timmar med buss till Burbank för att få lite svensk mat och det va gott men inte alls lika gott som när mamma eller pappa eller jag eller vem som helst från Sverige lagar det, men heeelt ok.

vi inhandlade en jäkla massa svenska råvaror också:

-köttbullar
-potatismos
-lingonsylt
-hallon/blåbär sylt
-marabou choklad
-daim
-kaviar
-svartvinbärs saft
-knäckebröd
-prästost
-gräddsås
-ahlgrens bilar
-kexchoklad

idag har även mina älskade kompizaaar kommit tillbaka från san diego också, så dom bor här hos oss de sista dagarna innan de drar vidare till mexico, mycket myyys! imorgon ska vi äta på Cheesecake factory. jag längtar!
nu ska jag läsa lite business och sen kolla på prison break med hannah (hon vet bara inte om det än)

puss!

IKEA!

update;

torsdags
- trevligt semelkalas
- ännu trevligare barrunda
- mycket god subway macka på vägen hem

fredags
- sov ut och slappa med emelie
- fratparty på UCLA

och nu ska jag och emelie till ikea! köttbullar & potatis & lingon & brunsås ♥



semlafest & favoritbar

hoho. nu ska jag strax iväg på semlafest hos Mais föredetta granne, det ska bli sjukt gott med en det semla! har börjat fått lite cravings efter svenska saker. igår kväll när jag borstat tänderna och lagt mig i sängen och sova så fick jag vääärldens sug efter OBOY! och jaa jag vet att det finns liknande saker här, men de är inte samma sak :/ och så vill jag ha surt&salt godis och pappas korvstroganoff! gud vad konstig man kan bli bara för att man flyttar till andra sidan jorden! hursom så ska vi all fall till IKEA på lördag och då ska jag handla massa svenska grejer!

efter semlafesten så ska jag och några nära&kära gå till våran favoritbar O´haras! mycket trevligt.

imorgon ska jag plugga plugga & plugga :)

såhär ser jag ut nu;

Night after night you say you move on



vi är fortfarande barn!

uppdatering.

hejhallå! som jag skrev tidigare så åkte jag och tjejorna till vegas i fredags klockan 15.30 med shuttle från deras hostell. beräknad ankomst: ca 19.30, slutgiltig ankomst: 23.30 !?
japp så kul är trafiken här borta plus att det spööregnade!? kanske inte bästa starten på vår weekend men den blev toppen iaf. vi kom fram till hotell Riviera sm va helt okej för att betala 350 kr/pers för två nätter.
Vi styrde snabbt om till partykläder och kom fram till klubben Lavo klockan 02.00, va vell inte jääättekul men vi träffade några grabbs som bjöd på hummer limo och extremt tråkig efterfest i ett fett hotellrum på planet hollywood.

lördagen strosade vi runt på las vegas strip och kollade in alla sjuuukt stora hotell/casinos. den där staden är en blandning mellan lekplats för vuxna/finlandsfärja x 100000.

trots att jag är lite av en gambler så spelade jag bara bort 100 svenska kronor. vet inte om det berodde på att det inte fanns någon tid eller att jag bara tyckte det kändes meningslöst. jag chansar på det första.
på kvällen så åkte vi till Haze där linkin park skulle ha någon officiell efterfest, tror inte jag såg någon av killarna eller så gjorde jag det, har inte en aning om hur dom ser ut så who knows

söndag morgon åkte vi tillbaka till L.A och det gick betydligt mycket fortare hem, va hemma på ca 4-5 timmar (med matstopp) på kvällen blev det "middag" på SUR. blev en lugn och tidig kvälll för mit alarm va ställt på 7.30 inför måndagen.

för igår så va det nämligen presidents day här i staterna som är en holiday så va ledig fråna skolan så vi drog till Universal Studios och lekte av oss. det va en superkul dag och mer säger jag inte. ni får helt enkelt bara dömma av bilderna ja lägger upp inom några dagar.

imorgon åker min älskade hanna hem och jag kommer sakna sönder mig :( är otroligt glad att alla mina finna flickor kom och hälsa på mig. älskar er fruktansvärt mycket och det finns verkligen inga som är som oss <3

godnatt!

LAS VEGAS.

las vegas i bilder
































las vegas i helgen

hoh. anedningen till min dåliga uppdatering stavas STRESS. jag stressar till skolan, jag stressar hem från skolan, jag stressar i duschen, jag stressar till tjejerna i hollywood, jag stressar hem, stressar över att jag måste gå och lägga mig i tid osv osv osv.
jag är duktig på att stressa, jag måste lära mig att slappna av, det är ett måste!

imorse hade jag en business lektion mellan 08- 09.20 och nu ska jag snart ha min nästa lektion mellan 18.45-21.50. inga korta håltimmar här inte!

för er som är nyfikna så ser mitt schema ut såhär;

måndag
08.00-09.20 Volleyball
09.30-10.50 Pilates
14.15-15.35 English

tisdag
08.00-09.20 Introduction to Business
18.45-21.50 Business, importing and exporting

onsdag
08.00-09.20 Volleyball
09.30-10.50 Pilates
14.15-15.35 English

torsdag
08.00-09.20 Introduction to Business

HEEEEELG!
så ska inte klaga så jääättemycket!

det allra bästa med den här helgen är att jag & tjejorna drar till LAS VEGAS! jag ska köra dit. vi åker på fredag och kommer hem på söndag och så ska vi till Universal studios på måndag.

hörrs later!

första skoladagen & valentines day

nu var första skoldagen avklarad! hade först en volleybollklass klockan 08.00 och efter det så crashade jag en pilatesklass som va mellan halv 10- halv 11 kanske.

sen åkte jag och emelie hem tillsammans och tog en powernap, hoppade in i duschen sen åkte jag tillbaka till skolan för att ha engelska. Fick skriva en uppsats på en gång om hur man tycker att ett government ska vara osv osv. JÄTTEKUL! den blev nog inte så bra men han skulle inte betygsätta dom som tur är.

bussfärden hem va rent ut sagt förjävlig! brukar ta ca 25-35 minuter hem, det tog mig 1 h och 15 minuter. och jag hade planerat att byta buss direkt till hollywood för att mysa med tjejerna på hostellet men jag insåg ganska snabbt att det va lönlöst eftersom den bussen förmodligen också skulle ta en timme i kaostrafiken. och eftersom jag börjar 08.00 imorgon (business 1) så stannar jag hemma och kollar på en film.

med andra ord en jätte kul valentines day (NOT)
tur att jag har ben&jerry som ställer upp i alla lägen.




bildbomb


















bränd tjej.

hej! jag vet att uppdateringen har varit kass men det är bara för att mina flickor har kommit. vi har gjort saker hela hela tiden. det finns så mycket som jag vill visa dom! vi har i alla faall hunnit med en utekväll på ecco, en "chillkväll" här igår, vi har varit i santa monica på stranden och på third street promenade idag och ikväll ska vi på fratparty. "man lever bara en gång och man blir inte yngre med åren"

det är så kul att dom är här och jag ska bli bättre med att lägga upp bilder också, det får bli en bildbomb imorgon! för imorgon är det planerat aatt vi ska göra absolut ingenting förutom att sola och ta det lugnt. btw så har jag fått en jättefin bondbränna idag. ser ut som att jag har på mig ett vitt linna, suuuupersnyggt.

nej nu ska jag försöka sminka bort mitt röda fejjs och kanske få det till en brun nyans istället. skriver imorgon.
JAG SAKNAR ER MAMMA, PAPPA & SANNA

 

överlycklig

idag har mina älskade tjejor kommit <3 är så sjukt glad!
jag tog bussen till LAX och mötte dom och det va ett kärt återseende. sen tog vi en taxi till deras hostel på hollywoodboulevard och sen strosade vi lite där, nu är jag hemma, jag och emelie fixar oss för att strax ta bussen tillbaka in till hollywood. tjejerna ville nämligen fira att dom äntligen kommit till drömmarnas stad så vi ska visa dom L.A´s nattliv ;) har ju som sagt fortfarande semester! (skolan börjar på måndag!)

nästa helg blir det troligtvis LAS VEGAS! för vi ska hyra bil nästa vecka, och tro mig jag ser inte fram emot att köra i detta land, får vell se hur det ska gå, haha.

nej nu ska jag sminka mig lite mer, pusss!


nu kan du få mig så lätt.

hoho. nu ska jag och emelie bege oss in till hollywood för att köpa gitarr, yeeey! jag ska tamefan bli grym på gitarr. när jag kommer hem ska jag kunna följande låtar:

- nu kan du få mig så lätt
- faller
- I´m yours

haha, jg tar inte för många för jag kan inte ta mig vatten över huvudet, har ju skola jag ska sköta också.

de kurser som jag vet att jag ska läsa i år är:

- Business 1, introduction to business
- Business protocol and professionalism
-Business importing and exporting

sen kanske matte eller computor applications!

bildbomb







okej blev ingen vidare bomb, men jag är stendöd. sjukt trött och imorgon ska jag köpa en gitarr! emelie och gavin ska lära mig, har lyckats lära mig fyra ackord ikväll (ska bara komma ihåg dom till imorgon också)

räknar timmarna tills jag ska möta mina girls på LAX på onsdag!


w hotel

hej hallå! klockan är nu ca 02.15 i L.A och jag och emelie har precis kommit hem. kvällen bestod av en riktigt trevlig förkaka här hos oss, sedan taxi till hollywood /cherokee där vi mötte lite folk sen gick i vi massaaaaa blocks till W hotel (om ni har sett the hils när dom är på en club som har pool på ett tak så vet nu vart) det va en mycet trevlig och lugn kväll!

juste!!! vi kollade lite på super bowl  ( vilket till och med anses som en holiday här, såå stort är det) men kollade typ bara i halvleken då black eyed peas uppträdde och fyihelvte vad ferige är sämst live, sjutk pinsamt!
men men.

HANNA! bytte nummer med en amerikansk tjej som  har bott i sverige och vi blev ganska bra kompisar och hon KÄNNER MAJA I THE SOUNDS! och sa att jag kunde följa med henne och maja på the sounds tour. dom är huuuuuge här. hon ska ringa mig imorgon och maja kommer hit om 3 veckor, maaah god! ska berätta aaaaalllt på onsdag.

och till er alla andra så vill jag bara säga att jag hoppas ni har det bra där hemma, jag laddar upp bilder imorgon när jag vaknar, föör nu ska jag sova! godnatt! <3

äkta UCLA fratparty.

hoho. igår va vi på een riktig college/university fest i ett av UCLAs frathouses. helt sjukt! det är verkligen som i alla amerikanska collegefilmer som man sett. det är röda muggar överallt, tror det va 4-5 asstora beerpong bord, gratis alkohol för tjejer osv osv.

det va verkligen en superkul kväll.

Idag har jag för första gången i mitt liv ätit på Cheescake factory och deeet va helt sinnesjukt gott. jag åt en factory burger med söt potatis pommes och till efterrätt så delade jag och susanne på en vitchoklad/hallon cheescake. jag visste inte ens att det fanns sån god mat/cheescake (förlåt karin, du vet at jag älskar dina också) och ni skulle ha sett menyn på cheescakesen, fattar inte ens att man kan komma på så många olika!
Och de allra bästa med stället är att man tar med sig det man inte orkar! hihi.

lägger upp lite bilder från min nya digitala kamera;
pusss!


emelie med sin "lilla" öl på vår bar här i området, pris 5 dollar (30-35 kr)


lina & susanne igår!


beerpong


fraternity


outfit idag.

seven days a week.

hoho, det skulle egentligen bli en lugn fredagkväll med vi blev bjudna på en riktig UCLA fest så vi tänkte att vi tar det lugnt imorgon istället! :D

så just nu sitter jag och emelie och lyssna på the sounds och dricker lite vin i väntan på susanne, lina och gavin :)

så imorgon blir det filmkväll sen på söndag så är det tydligen SUPER BOWL. vilket jag inte hade en aning om, knappt så jag visset vad det va. men hursom så ska vi förmodligen i amerikansk anda kolla på det med några vänner och dricka öl (vin).

lägger upp en bild på mig och min roomie från igår, hoppas ni sover gott i sweden.


ny kamera.

hej. lite dåligt på uppdateringsfronten, förlåt.

igår va jag, susanne & emelie till the grove som är ett stooort shopping mall! susanne köpte en värsting systemkamera medan jag köpte en billig liten digitalkamera.
sen gick vi även till 99 cent store som är grymt, haha. alllt där inne kostar en dollar eller mindre. sa vi köpte på oss nödvändigheter!

på kvällen så gick vi till vår ucla-bar här i närheten, det va mycket trevligt!

idag blir det en lugn dag, ska städa och fixa sen kommer min andra roomie på besök (hon flyttar inte in förrän i mitten av feb)

ska ladda upp kort från min digitalkamera sa fort jag installerat allt! :)

puss!

mitt rum & vår lägenhet

har ju sagt i all evighet (tre veckor) att jag ska lägga upp bilder från vår lägenhet så igår när jag och emelie hade städat så passade jag på att fota vardagsrummet, köket och min del av mitt och Mai's rum :)

titta & njut för jag ÄLSKAR denna lägenhet ett stort plus är ju att den ligger i Westwood som är mellan Beverly Hills & Bel Air, eh kan det bli bättre?
sen att vi har gym i källaren och jacuzzi på taket gör den ju inte mer älskvärd. ville bara göra er avundsjuka och jag hoppas det funka?

ikväll blev det ost, kex, vin, tacopaj, tacochips & guccamole med emelie, superskönt och mysigt.
har varit jättetrött de senaste dagarna trots att jag sovit massor.

imorgon blir det alkohol och trevligt sällskap, kanske ett besök på vår UCLA bar här i området, kanske klubba i hollywood, vi får la se.. har ju trots allt semester 1,5 vecka till!

nej nu börjar detta inlägg bli för långt, så njut av bilderna. puss!


vardagsrummet.


köket.


min del av mitt & Mai's rum. (Hon flyttar in i mitten av feb)


mina bilder ovanför min säng.

jag orkade inte ta kort på toaletterna och ville inte inkräkta i emelies rum, men hennes ser ungefär ut som vårat.
det är iaf en great lägenhet, dock ganska dyr! 2500 dollar / mån. tror inte en enda själ i västerås skulle punga ut 18 000 kr/mån på en tvåa, men this is L.A så man måste om man inte vill bo i downtown i ett ruckel. (okej, man kan komma undan billigare, men de är skönt att bo 3 st) hihi.

fixardag.

tjoho. igår så va det en fixardag. jag och emelie städade lägenheten, fixade amerikanska bankkonton, lagade tacopaj för en armé och avrundade med två glas vin. jag har tagit kort på lägenheten så så fort jag laddar in dom på datan så ska jag visa er :)

jag glömde min blackberry hemma hos gavin och marcus i söndags när vi spelade beerpong och har inte orkat hämta den än. jag och emelie va påväg igår men trafiken är förjävlig här efter 16.00 så vi orkade inte ta bussen så idag måste jag hämta den, känner mig heeelt naken utan den.

sen ska jag gå och klaga som fan på Bestbuy (elektronik affär) som ligger runt hörnet här. för jag köpte en dataladdare till min data första dagen jag va här för min riktiga laddare gick inte i adaptern. så dom hjälpte mig att hitta en som skulle funka tilll de flesta datorer, vilket den också gjorde till en början. men nuu har jag fixat en adapter som tar min riktiga sladd och de funkar när den kopplad till datan  men den laddar inte och om jag drar ut sladden så dör hela datan. sjukt drygt. (vet inte om ni fatta något av de ja skrev men fett irri iaf hha)

idag är det bara 1 liten vecka kvar tills tjejorna kommer. wiiihoo!

love LA

jag älskar LA hittills! de finns alltid roliga saker att göra här. men en negativ sak är att kollektivtrafiken suuuger. jag skulle vilja ha en bil, så alla som vill skänka pengar till en SUV eller en fet bmw alternativt en svart lite söt ferrari kan maila mig så får ni mitt kontonummer.

idag ska jag öppna ett amerikanskt bankkonto, hämta min telefon som jag glömde hos gavin och marcus och följa med susanne då hon måste hitta en kamera :)

lite bilder från random kvällar här :








beerpong

hej hallå. idag har varit en vääääldigt seg dag, har sovit bort hela dagen nästan! igår så spelade jag beerpong för första gången och det va mycket svårare än jag trodde. jag som alltid trott att jag haft bra bollkänsla. in my ass kan jag ju säga haha. vi var i alla fall hemm hos emelies boyfriend Gavin i hollywood. det va jag susanne, emelie, gavin och hans två kompisar. det va mycket trevligt. har dock inga bilder därifrån men tog några innan vi åkte dit :)








nu ser ni lite av vårat vardagsrum också :) nu ska jag emelie kolla film. hoppas ni sover gott där hemma!

RSS 2.0